Új mutatók debreceni református anyakönyvekhez! 

Publikálva: Vissza a többi hírhez

A 18. századi debreceni református anyakönyveinkhez új mutatók készültek, melyek elérhetőek a kutatótermi számítógépeinken.

Korábban már elkészült a keresztelési anyakönyvekhez egy mutató 1703-tól 1800-ig táblázatos formátumban. Ebben külön oszlopokban kereshetünk a gyermek keresztnevére, az apa családnevére, keresztnevére, az anya nevére, a keresztelés dátumára és több esetben a bejegyzésben található egyéb lényeges megjegyzésre (pl. foglalkozás, törvényesség, település stb.).

Most pedig elkészült a házassági anyakönyvekhez egy mutató 1703-tól 1800-ig szintén táblázatos formátumban. Ebben külön oszlopokban kereshetünk a vőlegény családnevére, keresztnevére, a menyasszony családnevére, keresztnevére, a házasság dátumára és több esetben a bejegyzésben található egyéb lényeges megjegyzésre (pl. névváltozat, családi állapot, foglalkozás, település stb.).

A 18. századi halotti anyakönyvekhez pedig folyamatban van a halotti mutató elkészítése. Emellett természetesen rendelkezésre állnak az eredetileg kötetekben elkészített 19. századi keresztelési, házassági és halotti mutatók bedigitalizált oldalai kép formátumban 1895-ig.

A mutatókban talált adatok helyessége, hitelessége pedig leellenőrizhető az eredeti anyakönyvek bedigitalizált oldalai segítségével.

A családkutatásra előre be kell jelentkezni, (telefon, e-mail, személyesen) hogy biztosítani tudjunk egy szabad gépet a kutatáshoz.

Online kutatási rendszerünk 3 napig ingyen kipróbálható!

Köszönöm, most csak böngészek