Debreceni anyakönyvek kereshető adatbázisa világhálón 

Publikálva: Vissza a többi hírhez

A Tiszántúli Református Egyházkerület Levéltára tavaly októberben tette lehetővé honlapján (leveltar.drk.hu) az online kutatást. Folyamatosan bővülő adatbázisunkban eddig az alábbi kategóriákban kutathattak az érdeklődők: a Debreceni Református Kollégium felsőfokú oktatásban részt vevő diákjainak névsora (1588-1850), osztályzati sorjegyzék (1820-1850), darabszintű segédletek egyházkerület- és gyülekezettörténeti irat-együttesekhez és a Debreceni Református Kollégium történetéhez

A napokban újabb lehetőséggel bővült a szolgáltatás, immár elérhetőek a debreceni házassági anyakönyvek és a debreceni keresztelési anyakönyvek mutatói (1703-1800). Az adatbázisban keresni lehet családnévre, keresztnévre illetve a keresztelés vagy házasságkötés évére. Az online kutatás regisztrációhoz és minimális kutatási díj fizetéséhez kötött. A regisztrációt követően, még a kutatási díj befizetése előtt pdf formátumban ingyenesen elérhetővé válnak a levéltár kiadványai is.

Napokon belül ugyanígy elérhetőek lesznek a halotti anyakönyvek mutatói is az 1718-1800 közötti időszakból. Ezekbe ha belenézünk, láthatóak lesznek például az 1739-es adatok: akkor pestisjárvány pusztított, a város mintegy húszezer lakosából 8200-an haltak meg, de a város ez után is újra éledt.

Online kutatási rendszerünk 3 napig ingyen kipróbálható!

Köszönöm, most csak böngészek